Historien

Semler IT er resultatet af 40 års vedvarende fokusering på udnyttelse af ny teknologi i en handelsvirksomhed.

For mere end 40 år siden blev de første hulkortløsninger taget i anvendelse til styring af det allerede dengang store reservedelslager i Skandinavisk Motor Co. A/S. Allerede dengang udviklede EDB-afdelingen sig hurtigt. Firmaer som Carl F., Semco og Tuborg lejede i perioder maskinkapacitet hos os, for løsning af deres egne EDB-opgaver.

I slutningen af 70'erne og begyndelsen af 80'erne blev EDB-teknologien for alvor taget i anvendelse i forhandlerleddet. Med udgangspunkt i de dengang veludviklede importørsystemer, blev der udviklet en løsning som kunne anvendes i en forhandlerforretning. Simple bogføringsfunktioner, lagerstyring og fakturering var de væsentligste systemer. Allerede tidligt i udviklingen blev der fokuseret på optimal integration mellem forhandler, importør og fabrik. En udvikling som mange forhandlere i 80'erne og 90'erne tilsluttede sig.

Også på PC-området har  Semler IT været pionerer. Den første PC blev anskaffet direkte fra England i 1982. Prisen var astronomisk - til trods for, at PC'en ikke havde harddisk, men kun var forsynet med 2 diskdrev. Inden PC'en kunne benyttes, skulle den endvidere bygges om fra 110 til 220 volt. Nu hjælper vi årligt med levering af ca. 600 nye pc'ere - og support af yderligere 3000 enheder.

Semler IT har således udviklet sig i takt med den teknologiske udvikling, og er i dag med til at sikre optimal udnyttelse af IT-teknologien.