Ny lov om Dækmærkning

Semler IT er i færd med at tilpasse reservedels- og værkstedssystemet (VFT) til den nye lov om pligt, til at oplyse kunden om dæks produktegenskaber. Mærkning af person- og varevognsdæk træder i kraft fra 1. november 2012, i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1222/2009.


Den nye forordning vil betyde et stort skridt fremad inden for forbrugeroplysning om dæksikkerhed (bremseegenskaber på våd vej) og dæks påvirkning af miljøet (rullemodstand og rullestøj). 


For personvogne, varevogne og lastvogne vil oplysninger om klassificeringen blive givet på en standardiseret måde på salgsfremmende, teknisk dokumentation fra fabrikanterne, herunder på internettet. 

Samme oplysning skal også gengives på (eller med) den faktura på dækkene, som forhandleren udleverer til køberen. Forbrugeren får mulighed for at udvide sin viden om produkterne og sammenligne dem i henhold til disse kriterier.

 

Ændringen i VFT systemet indebærer, at reservedelsafdelingen kan/skal indtaste det enkelte dæks produktegenskaber, i stamdata for det enkelte varenummer i VFT / KT22A. Der skal således indtastes 3 værdier - nemlig: Rullemodstand (som påvirker brændstofforbruget, klassificeret fra A-G), Bremseegenskaber på våd vej (klassificeret fra A-G), og Støjniveau i decibel.

 

De indtastede oplysninger i KT22A vil yderligere blive vist i reservedels stamdata KT23C. På VFT fakturaen til kunden vil dækkets produktegenskaber automatisk blive printet, således at kunden informeres om dækkets egenskaber.Eksempel fra VFT / KT22A, hvor der indtastes produktegenskaber for de 3 værdier, som skal oplyses til kunden, og som vil blive printet på VFT fakturaen:

 

 

Der udsendes snarest ny IT-information, når løsningen er klar til brug.

 

Storkundekonsulent Michael Lorentzen