Mobilen med på ferie

Sommeren venter forude og mobilen skal i mange tilfælde med på ferien. Vi gentager derfor lige et par gode råd, inden når du bevæger sig ud i sommerlandet. Det gælder generelt – uanset om det er din egen mobiltelefon eller firmaets.

 

Opkald i udlandet
Når du bruger mobiltelefonen i udlandet, skal du være opmærksom på, at du både betaler for de kald, du selv foretager, og de kald, du modtager. Det skyldes, at du benytter nettet hos et udenlandsk mobilselskab til at transportere samtalen hjem til Danmark.

 

SMS i udlandet
Det koster ikke noget at modtage en SMS i udlandet. Du betaler kun, når du sender en SMS, og prisen afhænger af, hvilket land du besøger.

 

Data i udlandet
Vær opmærksom på, at prisen på data er dyrere, når du er i udlandet. Det gælder både på mobilen, og hvis du har mobilt bredbånd til din pc. Undgå derfor at downloade eller sende store filer i udlandet. Prisen afregnes nemlig efter, hvor meget data, du up- og downloader.

Som en sikkerhed for at regningen ikke løber løbsk, har TDC indført Data varsling. Det betyder, at TDC sender dig en varsling på SMS hver gang dataforbruget når kr. 360,- ekskl. moms. Ønsker du at bruge mere data, skal du besvare varslings SMS´en med et "JA" (det koster ikke noget at sende denne sms). Hvis du ikke fornyer grænsen, vil der blive spærret for dataforbruget.

DataKontrol Udland er indført efter krav fra EU. TDC har dog udvidet servicen til at dække hele verden, med undtagelse af data på satellitter og skibe. Ønsker du helt at spærre for brugen af data på din mobiltelefon i udlandet, kan du bestille 'Spærring for mobildata i udlandet' på 80 80 80 22. På mange mobiltelefoner er det en simpel opsætning i telefonen, der slår Roaming/udlandsdata fra. Vær opmærksom på, at du hermed ikke kan sende eller modtage MMS'er i udlandet.
Hvis du har et privatabonnement til mobilt bredbånd på din pc, er det som udgangspunkt spærret for brug i udlandet, og du skal selv bede om at få det åbnet.

 

Opkald mellem danske mobiler i udlandet
Hvis I er flere sammen på ferie og ringer til hinandens mobiler, betaler I begge for det enkelte opkald. Opkaldet bliver nemlig transporteret fra ferielandet til Danmark og tilbage igen. Prisen afhænger af, hvilket land I er i.

 

Slå automatiske opdateringer fra
Har du sat din mobil op til at synkronisere mail og kalender, skal du sikre, at den ikke automatisk tjekker for nye mails og kalenderopdateringer. Det samme gælder opdateringer af programmer eller f.eks. din Facebook profil. Tænk dig også om en ekstra gang inden du tjekker nyheder, bruger Google Maps eller benytter mobilen som GPS. Det koster alt sammen data og dermed penge.

 

Beskyt mobilen mod fugt, varme og kulde
En mobiltelefon indeholder en masse følsom elektronik. Pas derfor på ved stranden, hvor vand og sand kan trænge ind og ødelægge mobilens tastatur og kamera. Læg ikke telefonen sammen med fugtigt tøj eller håndklæder. Man sveder mere i sommervarmen, og derfor kan der trænge fugt ind i telefonen, når den ligger i en varm lomme. Efterlad ikke telefonen i sol eller kulde. Høje temperaturer kan ødelægge elektronikken, og kulde kan føre til, at der dannes kondens i telefonen.

 

Rigtig god ferie

Semler IT