Lotus Notes ….Ggrrrrrrr?????

 

En kendt IT Guru har udtalt, at hvis IBM fik ansvaret for at markedsføre Sushi, ville deres beskrivelse lyde: Kold, død fisk. Det er jo helt i overensstemmelse med sandheden, men det opfordrer ikke ligefrem en ny kunde til at prøve.

 

Lotus Notes er et IBM produkt, som slet ikke bliver eksponeret – rent markedsføringsmæssigt – efter fortjeneste.  For de fleste gennemsnitsbrugere er Lotus Notes blot et mail- og kalendersystem. Men det er også et applikationsværktøj, som giver adgang til en lang række standard- og specialdesignede applikationer, som du har adgang til i din Notes klient. En stor del af disse applikationer leverer data til f.eks. AutoCore portalen, lønsystemet og en lang række andre systemer.  

 

Her vil vi gerne slå et slag for Lotus Notes og det gør vi bedst ved at lære vores brugere – Step by Step – lidt mere om hvordan man kan optimere sine arbejdsopgaver ved at udnytte flere faciliteter i værktøjet.  

 

Starter vi i mailsystemet, så Sametime-funktionen meget nyttig, når du vil se hvem af dine kolleger, der er logget på deres pc. Du kan også selv signalere i Sametime, om du er til stede eller om du sidder i møde, ikke vil forstyrres etc.  Hvis ikke din Sametime Widget er synlig, så gå i menuen Vis (i øverste menubjælke), vælg Højre Sidelinjepaneler og hak af i Sametime kontaktpersoner. Trykker du på den grønne mand med plusset, får du mulighed for at tilføje de kolleger, du ønsker vist og du kan også inddele dem i grupper. I Til stede knappen vælger du din egen status – dét, som du ønsker andre skal kunne se om din status.

 

I den samme widget, altså det højrestillede panel i din Lotus Notes mail, kan du oprette RSS Feeds, det vil sige løbende nyheder fra udvalgte medier. Gå til menuen Vis – vælg Højre Sidelinjepaneler og hak af i Nyhedsstrømme. Under fanen Nyhedsstrømme i højre widget panel trykker du på det orange RSS ikon med grønt plustegn. Så åbner du din browser og går ind på www.semler.dk og finder Nyheder.

Her trykker du på det lille RSS ikon . Så kommer du ind på Semler Gruppens Nyhedsfeed, og nu kopierer du url´en i toppen – i dette tilfælde http://www.semler.dk/rss/rss.aspx. Samme fremgangsmåde benyttes til andre medier, som du ønsker opdaterede nyheder fra. Linket pastes ind i den åbne dialogboks i Lotus Notes. Det sparer den enkelte tid, at få valgte nyheder ind direkte i Lotus Notes, frem for at skulle gå til det enkelte nyhedsmedie og checke forsider.

 

Man kan også vælge at få vist sin Dagsoversigt, hvilket giver et kort overblik over dagens kalenderopgaver, uden at skulle gå over i kalenderen - efter samme fremgangsmåde som ovenfor beskrevet. Overblik, overblik og mere overblik ….!

 

Vi håber du vil tage dig tid til at prøve disse faciliteter og vi ser frem til løbende at bringe dig flere.

 

 

Med venlig hilsen

Semler IT