Fortrolig Print

De fleste printere i Semler koncernen kan benytte sig af Secure print. Det betyder at man IKKE på grund af fortrolige eller personfølsomme print, er fastlåst i de printere man til daglig benytter, eller har til rådighed. Det betyder også at man ikke behøver at have sin printer stående på sit kontor med dårlig indeklima til følge!

Secure Print gør det muligt at sende sit print til en printer, med en PIN kode vedhæftet. Det vil sige at printfilen BLIVER i printeren, indtil brugeren kommer og bliver bedt om at indtaste sin PIN kode, før det udskrives. Hvis printet IKKE frigives til print inden for den definerede tid, bliver jobbet automatisk slettet. Man kan altså godt have flere printjobs liggende, og så afhente samlet, når det passer. Tiden kan konfigureres til mellem 1 time og 1 uge. Kontakt evt. Henrik Hjorth for nærmere information om opsætning af tidsindstillinger.

Alle printere, der har et numerisk keyboard på frontpanelet, kan benytte Secure Print. I princippet er det samme fremgangsmåde, men selve tilgangen til Secure Print kan være forskellige fra firma til firma. Jeg vil vise hvorledes det fungerer på en Lexmark T644, som er den model, der står på de fleste af på vores lokationer, men i princippet fungerer det på samme måde på alle mærker.

Man kan gøde det på to måder; lade printere bestemme, og derved skal ALT igennem Secure Print. Det vil Semler IT ikke anbefale, da det i det daglige ikke er praktisk. Vi anbefaler at man kun gør det, når behovet er der, men begge måder beskrives herunder.

Om man kører Windows XP eller Win 7 betyder ikke så meget. Secure print fungerer på begge platforme, men vi beskriver Win 7 her. 

SELEKTIV INDSTILLING (ANBEFALET):
Når dit dokument er klar til udskrivning, vælger du EGENSKABER – før du printer.

Vælg fanen UDSKRIV OG HOLD, kontroller og sæt V i BRUG UDSKRIV OG HOLD

 

 Indtast en 4 cifret PINKODE

Vælg OK

Du kan nu via forskellige programmer benytte Secure Print, bla. Word, som jeg vil beskrive her, men den kan også benyttes i Excel, Powerpoint etc. Hvis du har valgt en PERMANENT løsning, skal du bare vælge udskriv, og printet vil ligge til afhentning i printeren.

Åbn Word, vælg et dokument og tryk på Udskriv. I dialogboksen kan man så fortage valget at det skal være Secure Print:

 

På selve printeren

At få sit print udskrevet er lidt forskelligt fra printermærke til printermærke, men fælles er, at man skal finde sit job på printerens skærm, og vælge udskriv. Her skal man angive den pinkode, man har valgt til udskrivning.

PERMANET INDSTILLING:

Tryk START og vælg ENHEDER & PRINTERE.

Højreklik på den printer, du vil benytte og vælg PRINTEREGENSKABER

 Vælg INDSTILLINGER

 

Vælg fanen UDSKRIV OG HOLD, kontroller og sæt V i BRUG UDSKRIV OG HOLD

 

Indtast en 4 cifret PINKODE

Vælg OK.

Din printer er nu opsat til at benytte Secure Print PERMANT. Du vil herefter skulle angive PINKODE, når du afhenter print.

PC-Supporter Henrik Hjorth, hnhsemler.dk